To już ostatnie warsztaty kulinarne w ramach projektu „Tradycje z Krainy pod Zielonym Wielorybem”

Kostrza-Sadek

18.05.2018

Podczas prowadzenia warsztatów kulinarnych prowadzący zajęcia wykorzystywali tradycyjny pieca kaflowy do pieczenia chleba i gotowania potraw. W harmonogramie zajęć było gotowanie tradycyjnego żuru, kaszy razowej z mlekiem oraz wyrabianie i pieczenie placków na sodzie, kołaczy z serem i chleba.

Celem tych zajęć jest przekazanie uczestnikom tradycyjnych metod i technik przyrządzania zdrowych, wiejskich potraw. Uczestnicy warsztatów pod okiem instruktorów samodzielnie przygotowywali tradycyjne potrawy, które potem wspólnie razem degustowali i zestawiali
w dania obiadowe z deserem.

 

Dziękujemy za miłe przyjęcie, wspólnie spędzony czas oraz zachęcamy do oglądania zdjęć
w poniższej galerii:

Projekt finansowany jest z programu grantowego Małopolskiego Ośrodka Wsparcia Ekonomii Społecznej – Subregion Sądecki, przy wsparciu Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2004-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.